Selecteer een pagina

Wat zijn de voorwaarden?

De voorwaarden voor deelname aan de pilot met Rijlezz 3.0 zijn:

  • Je moet op 1 maart 2022 minimaal 16,5 jaar oud zijn
  • Je moet inwoner zijn van de Gemeente Berkelland
  • Je moet de (interne) theoriecertificaten tijdig behalen:
  • Je moet binnen zes maanden na je eerste rijles minimaal 30 lesuren hebben gelest en hebt recht op maximaal 40 lesuren
  • Je moet de 6 maandtermijnen tijdig betaald hebben; volgens aflossingsschema op de totaalfactuur die je krijgt bij aanvang.

*tenzij dit door lockdownmaatregelen en/of ernstige ziekte niet mogelijk is

Veel gestelde vragen en de antwoorden

Stel er komt een lockdown; hoe werkt dat?

Tijdens een lockdown blijven je lessen gewoon staan, maar worden deze vervangen door VR-lessen (Virtual lessen). Rijlezz is de eerste rijschool die een lespakket heeft ontwikkeld waarbij een lockdown nauwelijks tot geen invloed heeft op je doorlooptijd. De VR-lessen hebben geen invloed op het maximum van 40 lesuren in de periode van 26 weken. 

Stel er komt een lockdown; hoe werkt dat met mijn examens?

Met het oog op een toekomst waarbij we vaker te maken kunnen krijgen met (beperkte) lockdowns vormen de examens geen onderdeel van de opleiding. Daarom is het belangrijk dat je de twee Theorielezz certificaten tijdig behaald en is het aantal praktijkuren variabel. Bij Rijlezz ben je binnen 26 weken gegarandeerd klaar om het theorie- of praktijkexamen op ieder gewenst moment dat het CBR haar dienstverlening weer opstart. 

Welke examenkosten worden vergoedt als ik aan de voorwaarden voldoe?

Wanneer jij aan de voorwaarden voldoet hoef jij de gangbare kosten bij onze rijschool voor maximaal 1 theorie-examen, 1 tussentijdse toets en 1 praktijkexamen niet te betalen. De maximale commerciele waarde van dit pakket is normaliter €500,–.

Wanneer weet ik zeker dat ik op 1 maart 2022 kan starten met Rijlezz?

Wanneer jij je tijdig hebt aangemeld én de eerste betalingstermijn van €250 voor aanvang van de lesovereenkomst hebt overgeboekt weet je zeker dat je op 1 maart 2022 kunt starten en op 31 augustus 2022 je rijopleiding voltooid!

Kan ik tijdens de rijopleiding via de rijschool een theorie-examen aanvragen bij het CBR?

Dat kan alleen als je de 2 theoriecertificaten op Theorielezz hebt behaald. Je kunt wel zelf via mijncbr.nl een of meerdere theorie-examens reserveren. Die betaal je dan zelf en als je aan het eind van je opleiding aan alle  voorwaarden hebt voldaan, ontvang je de kosten die je bij het CBR hebt moeten maken terug. 

Stel ik sla de Tussentijdse Toets over en slaag direct de eerste keer voor mijn Praktijkexamen. Heb ik dan nog ergens recht op?

Nee, maar als je de Tussentijdse Toets in overleg met ons overslaat en je zakt de eerste keer dan heb je wel recht op een gratis Herexamen. Je maximale tegoed is dus 1 x theorie-examen, 1 x Tussentijdse Toets (of Herexamen) en 1 x Praktijkexamen. 

Stel ik heb maar 32 lesuren gebruikt en ik slaag direct de eerste keer voor mijn Praktijkexamen. Heb ik dan nog ergens recht op?

Nee, op de einddatum van je lesovereenkomst en/of je Praktijkexamen vervalt je recht op lesuren en/of andere examens. En wij restitueren nooit geen lesuren die in een pakket zijn gekocht. 

Stel ik heb maar 32 lesuren gebruikt , heb geen Tussentijdse Toets gedaan en zak voor mijn eerste Praktijkexamen. Heb ik dan nog ergens recht op?

Wanneer je Praktijkexamen is aangevraagd op basis van ons advies (om vervroegd het eerste Praktijkexamen te doen) heb je recht op de overige 8 lesuren en de Herkansing. In principe zullen wij binnen de duur van de lesovereenkomst alleen maar een Praktijkexamen aanvragen als je serieuze kans maakt om te slagen. 

Vallen de lessen die ik voor 1 maart 2021 heb gereserveerd binnen de lesovereenkomst?

Jazeker!

Moet ik mijn Tussentijdse Toets of Praktijkexamen ook binnen de duur van de lesoverkomst behalen?

Nee dat hoeft niet. Maar de lesovereenkomst wordt wel na 26 weken beëindigd. Je moet daarna wel zelf in overleg met ons de Tussentijdse Toets en/of Praktijkexamen reserveren bij het CBR en je krijgt daar onze ondersteuning bij; dus ook de lesauto die nodig is om de Tussentijdse of het Praktijkexamen te doen bij het CBR. Je kunt zelf via www.rijbewijzz.nl extra modules aanschaffen als jij dat wilt.

Moet ik een Tussentijdse Toets doen?

Nee dat hoeft niet. Wanneer wij het je adviseren omdat je bijvoorbeeld last van stress, spanning of faalangst hebt is het raadzaam om wel een Tussentijdse Toets te doen.

Wanneer ik geen Tussentijdse Toets doe kan ik ook niet de vrijstelling krijgen voor de Bijzondere Verrichtingen; is dat erg?

Nee. Wij zijn er ook geen voorstander van dat leerlingen om die reden een Tussentijdse Toets doen. In je rijopleiding wordt je voldoende getraind om tijdens het Praktijkexamen de vereiste 2 Bijzondere Verrichtingen met een voldoende uit te voeren. Het voordeel is dat de examinator minder effectieve examentijd op de weg overhoud. Met andere woorden je rijd minder en heb dus minder kans op fouten in het verkeer. 

Stel ik kan niet voldoende lessen binnen de opleidingsduur vanwege studie-, stage- of werkomstandigheden?

Dat zijn helaas geen redenen om niet voldoende lessen te reserveren. Eventuele maatregelen van overheidswege of ernstige ziekte kunnen wel reden zijn voor een vrijstelling van deze voorwaarde. 

Stel ik kan via de PlanGO app geen geschikte dagen of tijden vinden om lessen in te plannen?

Als dat het geval is moet je via Whatsapp aangeven dat je geen lessen kunt reserveren. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

Stel ik moet een rijles annuleren; wordt die dan wel of niet meegeteld?

Je kunt zelf via de PlanGO app lessen annuleren; tot 48 uur voor de les begint. Dan is dat kosteloos en telt de les niet mee. Wanneer je binnen twee dagen, een dag van tevoren of op dezelfde dag een les annuleert lukt dat niet via PlanGO en moet je mij even een app-je sturen. Die lest gaat dan wel van je lestegoed af…

Ik kan via de PlanGO app ook theorie leren en 10 proefexamens maken. Waarom krijg ik dan een login op Theorielezz.nl?

Theorielezz.nl is door ons ontwikkeld en wijkt af van de gangbare online theorie-opleidingen. Verder maakt Theorielezz.nl automatisch de benodigde certificaten aan. Je kunt de theorie in PlanGO het beste na het behalen van de certificaten gebruiken als je het theorie-examen bij het CBR gaat doen. Je kunt dan ook oefenexamens maken!