EDUDRIVE is een ‘must’!

Vorige week plofte de direct-mail van Smit Rijschoolservice door de brievenbus.

Indrukwekkende presentatie van een geweldig product, dat past bij de huidige generatie. Een pakket dat iedere leerling eigenlijk verplicht zou moeten krijgen, boek en/of online lezen/leren. Print én online!

Een paar jaar geleden stapte ik over van i-Theorie naar de producten van Smit en tegelijkertijd van Dation naar PlanGO Waarom? Omdat ik merkte dat Smit Rijschoolservice innovatiever is én PlanGO ook.

Ik zal EDUDRIVE natuurlijk ook om-armen en gebruik het pakket naast de rijschoolsoftware van PlanGO. Ook PlanGO heeft sinds een tijdje de theorie geïntegreerd in haar software. Ziet er prima uit en werkt goed. Leerlingen vinden het prettig dat alles in 1 app zit. Zelfs wat oefenexamens…

In beide gevallen mis ik wel de mogelijkheid om meer ‘data’ te krijgen over hoe vaak, hoe lang, wanneer een leerling leest of leert. Dus meer voortgangsinformatie…

PlanGO heeft als voordeel natuurlijk dat het echt bijna alles bied (all-in-one) wat je als zzp-er nodig hebt; planning, lesvoorbereiding, theorie…

PlanGO heeft de Lesvoorbereiding prachtig geïntegreerd, de Rijprocedure onderdelen in combinatie met de online Leskaart in de vorm van tekst/video/animatie is echt een verrijking van de leerling-app.

Maar ook daar mis ik voldoende gebruikersdata; ik krijg geen totaaloverzicht per leerling of en wanneer de leerling lessen via de Lesvoorbereiding heeft bekeken. Dat kan alleen per les. Beetje ouderwets denken…

De moderne rijcoach zal de leerling onderbouwd met ‘kijkcijfers; moeten begeleiden én coachen. Daarvoor moet de rijcoach kunnen beschikken over meer data … soort van een ‘log’. Zeker om in de toekomst een leerling of coach uitwisselbaar te maken. Want nu leerlingen steeds minder tussen 8.00 uur en 17.00 uur kunnen inplannen, omdat de scholen per uur lessen kunnen ‘inroosteren’… zal het lessen steeds meer verschuiven naar ‘naschoolse’ lestijden. En is het voor de hand liggend dat er in de toekomst meer zzp-ers worden ingeschakeld om die piek af te dekken.

En dan moet je als rijcoach in enkele minuten kunnen zien wat de status van een leerling is….

Het is belangrijk dat EDUDRIVE en PLANGO verder gaan met hun innovatie en zich realiseren dat straks, zodra de branche ingrijpend veranderd, nieuwe rijlesconcepten behoefte hebben aan dezelfde hoeveelheid ‘data’ als Bol.com, Thuisbezorgd.nl en de vele andere successen!

‘Meten is weten!’ en voor je het weet komt het CBR straks met eigen RIS rijschool software én leermiddelen. Dat past wel in hun ‘doen en denken’….