Anonieme melding doorgestuurd naar ANWB franchisers!

De anonieme melding die ons vanmiddag via de post bereikte is doorgestuurd naar ANWB Rijschool Hartemink; met het verzoek deze in behandeling te nemen. Natuurlijk liet het zich raden welke rijschool de grootste rijschool in de Achterhoek is. En daarbij de verwijzing naar Volkswagen; de standaard lesauto waarmee die rijschool rondrijd. Maar pas later werd, dankzij tips uit de Achterhoek, bevestigd dat er een instructeur werkt met de genoemde naam.

Na ontvangt via de gewone post is er een bericht gepubliceerd op www.rijschoolprofs.nl en aangeboden bij diverse groepsapps met het verzoek aan de rijschool en/of rijinstructeur zich in te spannen om deze kwestie ter hand te nemen.

“Wij zijn er van overtuigd dat we daarmee recht doen aan het verzoek van ‘Anoniempje’ en tegelijkertijd hopen we dat de rijschool, instructeur en leerlinge het gesprek aan gaan en zorgen dat iedereen weer verder kan. We leven in andere tijden en uit niets blijkt dat er iets strafbaars is gebeurd. Maar dit behoeft wel nader onderzoek en beantwoording. In het belang van alle betrokkenen” aldus Henrie Kamps.

Vandaag plofte in de brievenbus een anonieme brief van een 20-jarige jongedame die melding doet van grensoverschrijdend of ongewenst gedrag. Op diverse blogs neemt de roep  toe om binnen- en buiten het CBR dit soort meldingen serieus te nemen. Het CBR en de branche moeten meldingen serieus nemen, want anders regent het straks ongefundeerde of valselijke beschuldigingen. 

Eerder was het een beveiliger, in dienst van het CBR, die een valse melding deed voor een strafbaar feit waarop een celstraf van 36 maanden staat. 
Ook melding doen van grensoverschrijdend gedrag? Klik hier