CBR blijft stil als het gaat om vertrouwensloket!

Waar het CBR er normaliter snel bij is om protocollen in te stellen blijft het ditmaal erg stil als het gaat om waar een kandidaat, instructeur of rijschool terecht kan om melding te maken van grensoverschrijdend gedrag door een CBR-er.

In een recent onderzoek werd rijschoolhouders in een poll via RijschoolProfs.nl gevraagd of zij weten waar leerlingen, instructeurs of rijscholen melding kunnen doen van grensoverschrijdend (seksueel) gedrag of geweld. Na 1 week zijn de resultaten verbijsterend.

Vrijwel geen enkele rijschool weet waar het loket is binnen het zelfstandig bestuursorgaan CBR. Opvallend is de angst die rijscholen hebben voor de consequenties van een melding. Een meerderheid geeft aan dat dit gevolgen zal hebben voor het slagingspercentage. Dat bevestigd eerdere onderzoeksresultaten van ons platform dat er een ‘afrekencultuur’ heerst bij het CBR.