CBR slagingspercentage is misleidend!

Uit ons onderzoek is gebleken dat het CBR slagingspercentage misleidend is. Er worden bewust belangrijke parameters buiten beschouwing gelaten. Het management van het CBR heeft schriftelijk bevestigd dat bepaalde zaken niet kunnen worden verkregen bij de ingeschreven rijscholen.

Zo worden het aantal geleste uren niet meegewogen in het slagingspercentage. Daardoor is het slagingspercentage feitelijk al geen juiste graadmeter voor de kwaliteit van een rijschool.

“Het is een logisch gevolg dat leerlingen van een rijschool die standaard iedere leerling verplicht om 50 uren rijles te nemen meer kans hebben om de eerste keer te slagen, dan leerlingen van een rijschool die leerlingen gemiddeld na 35 lesuren voor het eerst een poging laat doen” aldus een onderzoeker.