Uitschrijven bij het CBR; wat zijn de voordelen… en nadelen? [deel 2]

Hoewel de meeste rijscholen het liever niet willen is het CBR overduidelijk al jarenlang bezig om de macht over de rijschoolwereld naar zich toe te trekken. Na de tweede lockdown werd al duidelijk dat rijscholen die zich hebben laten certificeren met RIS (Rijopleiding In Stappen) een bevoorrechte positie krijgen bij het CBR.

Bij niet RIS examens mocht de rij-instructeur niet achterin de lesauto plaats nemen, maar RIS gecertificeerde instructeurs mochten dat wel.

Verder mag het CBR de PraktijkBegeleiding voor RIS instructeurs als enige in Nederland verzorgen in plaats van IBKI. En zo is al gebleken dat het CBR bij deze dienstverlening nu al eigen regels hanteert; de leerling maar gerust een ervaren bestuurder zijn.

Door u uit te schrijven zal het CBR de handen vol krijgen aan het goed organiseren van de praktijkexamens en gaat het CBR terug naar haar wettelijke kerntaak; het afnemen van examens binnen de wettelijke wachttijden.