Een moderne rijschool maakt eigen keuzes..

Wanneer je op de verschillende Whatss-app- en Facebookgroepen rondsnuffelt beland je al snel in welles en nietes. En daar is niets mee mis. Je begeeft je namelijk in een mengelmoes van generaties. Van mannen (meestal) die al 30, 40 of 50 jaar hetzelfde doen tot aanstormende generaties. Daarom is het ook logisch dat nieuwkomers, veel vrouwen en mannen van middelbare leeftijd, andere vragen en een andere beleving hebben bij bijvoorbeeld alles wat de branche- of het CBR wil bepalen….

Dat is wat ons betreft van een andere (bestuurs)cultuur, dat past niet in de vernieuwing die onze maatschappij al tien jaar ondergaat. Bol.com, Thuisbezorgd.nl, Booking.com, Ideal, Uber, AirBNB maken deel uit van deze tijdsgeest.

In die gedachte past het, wat RijschoolProfs, betreft dat rijscholen EIGEN keuzes maken. Zo moet het een eigen keuze zijn om wel of niet je leerlingen naar het CBR te brengen. Waarom? Omdat de examinering wettelijk zo bepaald is dat een ieder die dat wil dat ook zonder rijschool kan doen.

In zo’n gedachte denkt de ‘oude cultuur’ dat het je als rijschool niets uitmaakt wat de kwaliteit van de rijopleiding is. Dat is pertinente onzin. Dat zou je binnen een mum van tijd een slechte naam bezorgen. Dat is ouderwets denken…