Blij, maar verbaasd..

De rijschoolwereld is opgelucht nu de lessen en examens door kunnen gaan. Iedereen vreesde sinds vrijdag al het ergste, maar de schade aan de branche bleef beperkt tot lockdown 1&2. Op hetzelfde moment vraag je je als kleine zelfstandige rijschool wel af waarom we de vorige keer wel moesten stoppen.

Iedere zzp-er, iedere kleine rijschool is enorm benadeeld tijdens, vooral, die tweede lockdown. En die was minder besmettelijk dan deze. Aan de andere kant moest het vaccineren nog op gang komen. Veel rijscholen hadden geen of nauwelijks inkomsten. Het maximale was een ‘bijstandsuitkering’ van €1078,00

En toen na de vorige lockdown de lessen weer konden starten volgde de misleiding van Alexander Pechtold.(Tien)duizenden leerlingen werden misleid en leden schade… Als je niet beter zou weten zou je denken dat hij persoonlijk de hand heeft in dit onnavolgbare handelen, om te voorkomen dat hij opnieuw moeten liegen. Hij zei het al bij Jinek; hij kent Barbare Visser (de nieuwe minister) heel goed. Dat zegt veel bij Alexander!

Dit keer zijn het de examinatoren, althans een deel daarvan, die onze leerlingen ‘bij de neus’ nemen. Komen gewoon niet opdagen omdat ze balen van de situatie. Natuurlijk tovert CBR woordvoerster Nathalie Dingeldein wel weer een konijn uit haar hoge hoed. Voor een leugentje meer of minder draait zij haar arm niet om. Maar iedere rijschool weet wat er speelt. Alexander Pechtold wil meer invloed op de rijschoolwereld, maar heeft intern kennelijk onvoldoende invloed op de werkvloer.

Het gevolg? Leerlingen gaan teleurgesteld naar huis en rijscholen, die nog voor hun leerlingen het Praktijkexamen regelen bij het CBR, moeten het maar weer oplossen.

Maar de blijdschap overheerst… nu afwachten of de brancheorganisaties aankloppen bij de overheid om te praten over de gevolgen van het feit dat we de vorige lockdown niet essentieel waren of een uitzondering. Want ehhhh bij het CBR en de grote rijscholen, zijn de lonen, vakantiegeld toch wel uitbetaald of gecompenseerd? Of hebben die ook allemaal (maximaal) een bijstanduitkering van €1078,– ontvangen?

Forza Arno (BOVAG) , Ruud (SS) en Jos (VRB) !!