Lockdown helpt bij test nieuw lesconcept…

Een mogelijke nieuwe lockdown bied de ultieme kans om een toekomstbestendige rijopleiding te testen. Rijlezz is op 1 september gestart met een testgroep van 10 leerlingen. Voor de leerlingen gaat de lockdown nauwelijks enige impact hebben….

“Natuurlijk ben ik niet blij, maar het is geen verrassing als er weer eentje komt. Misschien heb ik mij er vorig jaar wat meer in verdiept, of ben ik gewend om te denken in ’tegenvallers’. 

Ik kom uit een andere industrie [tv en internet red], waar mensen altijd nadenken over vernieuwing, innovatie. Als de John de Mol nu nog steeds zijn geld moest verdienen met Big Brother… tja.

Het Rijlezz concept werkt twee kanten op; de opleiding stagneert niet en de betalingen lopen door bij de rijschool. Het was daarbij belangrijk dat leerlingen zich beseffen dat het doen van de examens bij het CBR vooral een eigen verantwoordelijkheid is én blijft. Dat het CBR nu geforceerd vasthoud aan ‘gedwongen winkelnering’ is jammer. Maar het is hun wettelijke taak om ‘een ieder’ een plek te verkopen om een praktijkexamen te doen.

Ik zie het lespakket echt los van de CBR examens; leerlingen die Rijlezz hebben gevolgd kunnen dat zelf regelen. En de gemiddelde kosten van Rijlezz liggen daarom al snel €1000,– lager dan het gemiddelde dat het CBR vorige week communiceerde. 

Rijlezz is een opleiding waarbij leerlingen tot 30% minder uren in de lesauto maken; dat is duurzaam en betaalbaarder. Dat de hele rijschoolwereld vooral uurtje/factuurtje denkt en het CBR zich bezig houd met het ‘grote graaien’ dat is een businessmodel dat niet past bij de huidige en aanstormende generatie….