Nieuw onderzoek CBR: gemiddelde lesprijs 47,17 euro

Het CBR heeft in oktober onderzoek gedaan naar rijlessen onder 2.300 geslaagde kandidaten. Hier is uit gekomen dat de gemiddelde lesprijs ligt op ruim 47 euro. Met deze nieuwe cijfers heeft het CBR na een lange tijd de prijs van het rijbewijs bijgewerkt op de website. Hier stond voorheen nog de lesprijs van 42 euro, zoals onderzocht in 2019.

Volgens het onderzoek van het CBR komen de totale kosten voor een rijbewijs uit op ongeveer 2.750 euro, ruim 300 euro meer dan in 2019. Naast de rijlessen zijn daarbij de benodigde examens, gezondheidsverklaring, pasfoto’s en rijbewijspasje inbegrepen. Al deze informatie gebruikt het CBR voor zijn rijbewijstips, die jongeren met hun ouders helpen om zich goed voor te bereiden op het behalen van het rijbewijs.” schrijft RijschoolPro op 1 december op haar website.

Wij vragen u uw mening in onze poll:

Deze poll accepteert geen stemmen meer

Is het CBR de aangewezen instantie om de consument te adviseren over prijzen van rijopleidingen?
Deze poll is nog 168 dagen beschikbaar