Statement Henrie Kamps

Door het conflict in 2021 met de CBR directie is de indruk ontstaan dat ik tegen alles en iedereen aan wil trappen. Ik betreur dat dit beeld is ontstaan en geef toe dat ik soms tot het randje ben gegaan. “Soms is er wrijving nodig om glans te krijgen….”

Maar boven alles wil ik proberen om met anderen te werken aan een toekomst waarin de zelfstandige rij-instructeur of kleine rijscholen kunnen voortbestaan.

Ik ben vijf jaar geleden naar de Verkeersacademie gegaan omdat ik de WRM wilde behalen. Vooral omdat ik er toen al van overtuigd was dat er richting 2030 grote veranderingen zouden komen in de wereld van rijopleidingen.

Om mee te kunnen praten over de toekomst van de rijopleiding vond ik het nodig dat ik het vak van rijinstructeur dan ook minimaal vijf jaren moest uitoefenen.

In de afgelopen vijf jaar heb ik ervaringen opgedaan met leerlingen, lesmateriaal en apps. In die vijf jaar heb ik mij nooit bemoeid met examenuitslagen of andere CBR zaken. Mijn CBR ervaringen heb ik opgedaan op CBR locatie Enschede, misschien staat deze locatie niet synoniem voor de kwaliteit, integriteit van het CBR nationaal gezien… maar zou niet iedere CBR locatie garant moeten staan voor dezelfde objectiviteit, integriteit, betrouwbaarheid?

Naar mate mijn onderzoek vorderde ontdekte ik steeds meer dat de (veelal) jonge mensen in Nederland onnodig op kosten worden gejaagd door een ongekend verdienmodel. Misleiding en oneerlijke handelspraktijken vanuit de overheid, CBR, zorgen er voor dat jongeren drie tot vier keer zoveel moeten betalen om in het bezit van het B rijbewijs te komen.

Henrie Kamps , journalist/ondernemer