Waar dient de B voor in de automaat?

Stand B is op elk moment tijdens het rijden in te schakelen. In stand B remt de auto bij het terugnemen van gas op de motor af en ondertussen wordt de hybride-accu bijgeladen. Dit biedt meer mogelijkheden tot bijladen van de hybride-accu, omdat er ook wordt bijgeladen wanneer u het rempedaal bedient.

Die B staat voor het Engelse brake of Duitse Bremse. Op zijn Nederland: rem.

In deze stand zal de auto op de motor afremmen. Dat is vooral voor (semi-)elektrische auto’s handig, want zodra je het gaspedaal loslaat, wordt door het afremmen op de motor het batterijpakket bijgeladen. En daardoor kun je dus meer kilometers maken…

Je kunt dus ook tijdens het rijden van D naar B overschakelen; dat is handig als je bijvoorbeeld bergafwaarts rijdt of op een weg met veel bochten belandt.