Zo moet het niet…

Vandaag hebben wij vanuit de regio Twente een foto ontvangen van een rij-instructeur omdat die zich mateloos ergert aan het ‘meten met twee maten’. Op de Enschedese locatie van het CBR zijn meerdere bedrijven gevestigd, waaronder Ezendam Rijopleidingen.

Volgens ingewijden is het parkeerterrein eigendom van de verhuurder; die behalve aan het CBR ook ruimtes verhuurd aan een grote regionale opleider: Ezendam Rijopleidingen. Maar ook aan andere bedrijven zoals een ict bedrijf.

Theoriekandidaten en anderen, die bij het CBR moeten zijn, zijn echter ook aangewezen op het parkeerterrein… het CBR is gevestigd op een industrieterrein waar verder geen parkeergelegenheid is.

Volgens collega rijscholen houdt de aanhangcombinatie al geruime tijd 5 parkeervakken bezet. “Kennelijk weten Ezendam en het CBR niet wat de verkeersregels zijn voor het parkeren voor parkeervakken” schrijft de geërgerde collega.

En omdat er gisteren ook al een ‘opstootje’ was tussen een beveiligingsbeambte, die sinds deze week het CBR parkeerterrein bewaakt, en een door het CBR geschorste rijschoolhouder rijst meer en meer de vraag of het CBR en deze grote rijopleider zich wel bewust zijn van hun ‘publieke’ taak.

Door asociaal parkeergedrag en door ‘landjepik’ wordt het voor kandidaten wel steeds moeilijker een plekje te vinden om bij het CBR te komen. En dan hebben we het nog niet eens over de verkeersregels of sociaal sociaal (rij)gedrag.

En als nu al een geschorste rijschoolhouder door de beveiliging in opdracht van het CBR kan worden weggestuurd van het enige parkeerterrein wie is dan de volgende? Ongevaccineerden of mensen die bekend zijn bij de politie?