Van diesel naar benzine?

Onlangs hoorde ik dat een grote regionale rijopleider zijn volledige wagenpark, van meer dan 20 lesauto’s, had vervangen. Daarbij de overstap had gemaakt van diesel naar benzine. Op zich natuurlijk een begrijpelijke om geen diesels meer aan te schaffen, maar nog steeds fossiele brandstof. De eigenaar was geschrokken van de inruilprijs van de diesels waarmee hij de afgelopen decennia lessen gaf.

Nu vraag ik mij af wat zijn verwachtingen voor de toekomst zijn als het gaat om de inruilprijs van deze benzine auto’s. En vraag ik mij daarbij af hoe de rijschool uitkomt met het lestarief. Zeker bij de grilliger benzineprijzen en een politiek klimaat waarbij deze week het kabinet, onder de druk van andere landen, belangrijke andere keuzes maakt…

Het moet een lastige keuze zijn geweest en ik denk ook wel een risicovolle. Want de maatschappelijke acceptatie van fossiele brandstoffen staat momenteel volop in de belangstelling.

Eerder schreef ik op dit blog al over een mogelijke onverwachte opkomst van de elektrische rijles, het gezamenlijke gebruik van elektrische (deel) auto’s.

lees artikel: ‘UBERLES verrast rijschoolbranche!’