Wanneer wordt lessen in automaat de nieuwe standaard?

We kunnen er met zijn allen niet omheen, maar diesel- en benzineauto’s worden steeds minder verkocht. Maar liefst 58% van de verkochte auto’s zijn niet meer handgeschakeld. Natuurlijk draaien de raderen in Den Haag én Rijswijk bijzonder traag en komt het inzicht, zeker bij het CBR, meestal te laat. Zouden ze in de Den Haag én Rijswijk af en toe al met elkaar praten over nut en noodzaak om de rijopleiding ‘standaard’ te richten op de automaat? Of laten ze het aan de branche over?

In mijn regio heeft een grote opleider 25 nieuwe leswagens aangeschaft; volgens mij allemaal benzine. Tja… de branche zal momenteel niet voorop lopen als het gaat om lessen in de automaat.

Hoewel de meeste rijscholen, zzp-ers, werken met 1 lesauto zou u er toch eens over kunnen gaan nadenken of het richting de toekomst niet beter of slimmer zou zijn om bij vervanging te kiezen voor elektrisch, of hybride. En dan de huidige diesel als schakel ‘achter de hand te houden’. Weinig kilometers, weinig fossiele brandstof, maar wel de mogelijkheid om ‘schakelen’ in de laatste fase aan te bieden….

Dan begint iedere leerling in de automaat en kan er na het behalen van het automaatrijbewijs optioneel alsnog gekozen worden voor schakelen.

Ik weet dat velen zullen denken of zeggen ‘Ik ben niet gek!’

Dat laatste zal de toekomst uitwijzen….

Tijden veranderen!